Буковинка виступила на «Фольк-м’юзік»

Тут юна співачка подружилася з Бужинською, Пекун і Білозір

Вона єдина з Чернівецької області, хто цього року виступив на всеукраїнському телевізійному проекті «Фольк-м’юзік» – музичному конкурсі Першого національного каналу. Її талант похвально оцінила безліч українських співаків, які пророкують буковинці велике майбутнє.Маринка ФІЖДЕЛЮК – ще зовсім юна, але дуже талановита дівчинка з Путильського району – відповіла на запитання кореспондента «Версій».

«Оксана Пекун закохана в гори…»

– Маринко, ти давно на сцені?

– Так, насправді уже давно. Вперше я виступила у 4 роки в своєму рідному селі Розтоки. Для мене той виступ був дуже несподіваним: тоді мені вперше довелося працювати зі справжньою апаратурою, мікрофоном. Пізніше брала участь у різних районних та обласних конкурсах – «Перлини гір», «Буковинська зіронька», «Чисті роси», «Золотий ключик», «У колі друзів». Займала на них призові місця. Крім співу, я займаюся ще й декламацією: цього року на конкурсі «Рідний край» здобула гран-прі.

– Який із виступів тобі найбільше запам’ятався і чим?

– У мене приємні спогади про Міжнародний гуцульський фестиваль. Тоді у Вижниці я познайомилась із співачкою Русланою. Вона така чудова!
Мені приємно також згадувати одну з імпрез у Літньому театрі. Після мого виступу до мене почав бігти один дядько. Крізь натовп він ледве пробився до мене і подарував великий букет квітів!

– Як ти потрапила на «Фольк-м’юзік»?

– Чесно кажучи, я не знала куди йду: з району подзвонили і сказали, що треба виступити. Виявляється, я потрапила на відбір виконавців на це телешоу і … пройшла його! Журі сподобався національний одяг, у якому співаю – вони зізналися, що це для них відкриття!

– Що найбільше вразило у Києві?

– Тепло й гостинність, з якими організатори «Фольк-м’юзік» прийняли мене. Під час зйомок познайомилась із Оксаною Пекун та Оксаною Білозір. А найприємніше було виступати на одній сцені з Катею Бужинською. Налагодила дружні стосунки і з багатьма іншими знаменитостями.

– Як тобі спілкування із Оксаною Пекун?

– Вона така класна! (посміхається) Оксана розповідала нам анекдоти, розважала нас. Вона зізналась мені, що їй дуже подобається Путильський район і вона в захваті від гір.

До речі, люди часто плутають або забувають моє прізвище. Так само, як і Оксана та її чоловік, який є продюсером проекту «Фольк-м’юзік». Але одного разу він підійшов до мене і сказав: «Фіжделюк! Марина! Я запам’ятав твоє прізвище!» (посміхається).

– Як голосували за виконавців?

– За допомогою sms-повідомлень і дзвінків. У цьому телешоу я не здобула призового місця, але мені приємно, що переможницею «Фольк-м’юзік» стала моя землячка Катерина Бужинська.

– Не образилась, що ти не виграла?

– Та ні! Я вважаю саму участь у цьому телеконкурсі перемогою, бо з Чернівецької області ніхто більше на ньому не виступив. Я набула досвіду, в мене з’явився ще більший стимул до творчості. Саме це я вважаю перемогою!

«Співаю так, як відчуваю»

– Хтось навчає тебе співу? Маєш керівника?

– Ні, я ніколи не займалася вокалом професійно: співаю так, як відчуваю! Звісно, є люди, які допомагають мені з фонограмами і дають деякі настанови. Нещодавно записалася до чернівецького театру «Голос». Думаю, там я візьму для себе ще більше корисного.

– А музична освіта? Маєш її?

– Звісно! Я закінчила музичну школу по класу баяна. Цього року вступила на філологічний факультет ЧНУ і мене часто запитують, чому я не продовжую музичну освіту. Вважаю, що музика і література дуже близькі між собою, тож жодним чином я не збираюся покидати спів.

– Маєш якусь заповітну мрію?

– Мрію заспівати з Тіною Кароль. Як на мене, вона дуже хороша співачка і я Тіну дуже поважаю за те, що вона завжди співає наживо – в цьому я переконалась!

Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *