Буковина

Як буржуї…
Відтепер на Дністрі можна покататися на яхті. Компанії  з шести-восьми осіб це коштуватиме 200 грн. На швидкості 8 км/год яхта пройде 4 км у бік Новодністровська і повернеться у бухту. Яхт-клуб має 5 яхт. Годинна прогулянка триває до Бакоцького скельного монастиря у Дністровському каньйоні.

Іго-го!
Мерія дозволила дослідному господарству «Центральне» Буковинського інституту  агропромислового виробництва Української академії аграрних наук побудувати комплекс племінного вирощування коней з кінноспортивним центром на земельній ділянці площею 5,4 га.

А волонтери хто?
140 волонтерів зі знанням іноземних мов працюватимуть під час урочистостей з відзначення 600-річчя Чернівців. Ще 35 волонтерів буде задіяно в якості резерву для супроводу офіційних делегацій. Більшість волонтерів – студенти факультету іноземних мов ЧНУ. Вони будуть одягнені у футболки, джинси і бейсболки з гербом міста.

Паспортизація
621 паспорт опорядження фасадів виготовлено торік у Чернівцях.  За 4 місяці цього року вже 130 будинків отримали паспорти кольорового вирішення фасадів. Торік укладено 76 охоронних  договорів з власниками та орендарями  історичних будівель, цього року – вже 22 аналогічних договори.

Чергова афера?
Губернатор  Куліш наголосив на тому, що ІІ черга об’їзної дороги має бути здана до 1 жовтня за відповідності усім вимогам. Тим часом до Кабміну надійшла скарга на дії Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області при визначенні переможця тендеру на будівництво другої черги дороги. Її передано на розгляд Мінтрансу.
Тендер на будівництво 7,3 км дороги, на яке з держбюджету виділено 65 млн. грн, виграло ПП «Карпати» з Луцька, статутний фонд якого становить лише 23 600 грн, а основна діяльність – торгівля зерном. Мінтранс цікавить, чому перевагу надано саме цьому підприємству, а не місцевим шляхобудівникам?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *