Буковина

І буде бал…

12 грудня в ресторані «Європейський» туркомплексу «Черемош» відбудеться муніципальний бал, кошти від якого передадуть хворим дітям та сиротам. Запрошення коштує 600 грн, які перекажуть на рахунок міського фонду «Милосердя». За перших кілька днів вже куплено понад 150 квитків.

Гроші від депутатів

Щомісячну адресну матеріальну допомогу в розмірі 250 грн упродовж 2009 року в Чернівцях отримуватимуть діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, які виховуються у дитбудинках сімейного типу, прийомних сім’ях, та 12 родин воїнів, загиблих в Афганістані. Таке рішення прийняла сесія міськради.

Гараж за містом

Мерія заборонила розміщення нових гаражів у Чернівцях і рекомендувала райрадам переглянути статути гаражних товариств. Три з 17 кооперативів повинні звільнити ділянки, ще 3 – реорганізуватися у багатоповерхові та підземні паркінги, а решта – переобладнати територію відповідно до цільового призначення за генпланом міста.

МАФ – це вам не ФАП!

Від 1 січня в історичній частині та вздовж центральних магістралей у Чернівцях заборонено встановлювати кіоски та торгові павільйони. Визначено перелік малих архітектурних форм (МАФ) – кіосків, зупинок громадського транспорту в комплексі з торговими павільйонами, які залишаться працювати у місті. Решту МАФів знесуть.

Коровам платять в доларах…

За останню декаду листопада на Буковині подорожчали молоко, сметана, масло та сир. Зокрема, на молоко – від 3,60 до 3,71 грн/л, сметану – від 10,78 до 11,08 грн/кг, масло вершкове – від 24,70 до 25,15 грн/кг, сир кисломолочний – від 25,27 до 26,19 грн/кг. У Держінспекції з контролю за цінами пояснюють: причина в зупинці молокозаводу, де виявлені порушення санітарного режиму, які могли призвести до масового захворювання дітей у дитсадках. Подорожчали також яйця (від 7,09 до 7,46 грн/десяток), ціни на які підняли місцеві виробники – ПП СВТФ «Іза» (с.Репужинці Заставнівського району) та ЗАТ «Чернівецька птахофабрика».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *