Буковина

«Мутні» стегенця
Працівники податкової міліції вилучили на «Калинці» з вантажного авта «Мерседес» 69 коробок курячих стегенець вагою 1035 кг і 25 коробок мороженої риби вагою 625 кг. Жодних документів на товар, які б засвідчували його якість та походження, не знайдено. Орієнтовна вартість товару – 38,4 тис. грн.
Недоліт ?
В аеропорту  Чернівціввантажний літак, проїхавши злітну смугу, застряг у болоті і зупинився в сотні метрів від людських осель. Літак повертався з Туреччини з товаром для підприємців. До літака почали з’їжджатися «буси», куди почали «евакуйовувати» товар. Зону несподіваної посадки оточила міліція. Причини НП вивчаються.
На Прут!
Від 15 жовтня до 3 грудня забороняється вилов форелі на річках Сірет, Черемош, Сучава та їхніх притоках. На цих річках забороняється також видобуток гравію та піску, заготівля лісу на берегах, скидання стічних вод, а також води від миття транспорту, виробничих, побутових та інших відходів.
Вміти треба !
Рекордний борг за опалення мають 2 чернівецькі сім’ї – по 11 тис. грн. Ще 34 сім’ї заборгували за тепло по 7 тис. грн. Усі ці справи «Чернівцітеплокомуненерго» виграло в суді, але стягнути з боржників майно для погашення боргу не вдається. Злісні боржники – не завжди бідні люди. Чиновники підрахували: лише 18% людей зі списків неплатників ледь зводять кінці з кінцями. Решта боржників –  досить заможні люди, часто  бізнесмени, власники магазинів. Але забрати їхнє майно в оплату за тепло неможливо: авта й інші статки вони реєструють на батьків чи родичів. Крім того, складено перелік майна боржників, яке взагалі не можна конфісковувати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *