Буковина

«Солодка Даруся» –в столиці
У першій половині жовтня вистава Чернівецького муздрамтеатру ім. О. Кобилянської «Солодка Даруся» за однойменним романом Марії Матіос буде представлена на сцені театру ім. І.Франка у Києві. Зібрані кошти будуть передані потерпілим від повені.
Для роздумів
За результатами опитування, проведеного облстатуправлінням, понад 63% буковинців вважають себе бідними. Лише 0,7% відносять себе до середнього класу. Постійно відмовляє собі у найнеобхіднішому, крім харчування, кожен третій мешканець області. А 0,8% сімей не можуть забезпечити навіть харчування.
Двозірковий…
У Миговому Вижницького району відкриють перший на Буковині хостел, тобто готель з дешевими номерами, розрахованими на учнів і студентів, розповів начальник управління культури та туризму ОДА Петро Брижак. Розташований він за 1,5 км від туркомплексу «Мигово», номери коштуватимуть приблизно 45 грн на добу.
Коли хочеш буть солдатом…
До 31 жовтня в ЧНУ закриють військову кафедру. В її приміщенні розташують факультет педагогіки. За відсутності військової кафедри студентів після закінчення ВНЗ можуть призвати на строкову службу на 9 місяців або службу за контрактом на 3 роки.
«Найкрутіші» школи
Рейтинг найпрестижніших шкіл України за результатами зовнішнього тестування напередодні 1 вересня оприлюднила газета «Дело». До топ-переліку увійшов 121 навчальний заклад, в яких понад 50% учасників тестування з української мови та літератури набрали від 173 балів. Розглядалися лише ті школи, де в тестуванні брали участь не менше 20 учнів. У Чернівцях  до рейтингу потрапили 5 гімназій – №1, 2, 3, 4, 5 та ліцей №1. Гімназія №1 увійшла до першої десятки рейтингу, зайнявши дев’яту позицію. Серед найпрестижніших шкіл України найбільше навчальних закладів Києва – 37, а найменше – зі Сходу України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *