Буковина

Море допоможе
Кримчани прийняли рішення про безплатне оздоровлення буковинських дітей з родин, які через стихію втратили житло і опинилися в скрутних умовах. «Вони перебуватимуть в Криму стільки часу, скільки буде потрібно», – сказав голова Севастопольської МДА Сергій Куніцин, за інформацією прес-служби ОДА.
Філософи не в моді
Вступна кампанія до ВНЗ розпочалася. Найбільше заяв до приймальної комісії ЧНУ надійшло на  економічний (2050), а найменше – на філософсько-теологічний (124) факультет. Загалом до університету подано 10052 заяви.  На новостворений факультет архітектури і будівництва, де є 50 ліцензійних місць, подано 63 заяви.
Нещасливе дитинство
90 заяв про безвісти зниклих дітей зареєстровано правоохоронцями області за 6 місяців 2008 року. Забрані з вулиці та направлені до притулку для неповнолітніх 52 безпритульні дитини, з сімей вилучено 23 дитини. 109 неповнолітніх скоїли злочини, ще 168 притягалися до адмінвідповідальності.
Затримані, але з правами
Систему допомоги жертвам тортур з боку співробітників міліції презентувала благодійна організація «Твоє право» разом з міським Центром захисту приватних підприємців та працівниками УМВС. Адреса Центру документування тортур – вул. Кобилянської, 3. Тел.: 8(050)154-90-31.
Освітні «реформи»
Дозвіл на реорганізацію ЗОШ №21 та №42 шляхом їхнього злиття у Чернівецьку ЗОШ №42 надав  виконком міськради. Процедура реорганізації  буде проведена до 29 вересня. Всі працівники ЗОШ №21 та ЗОШ №42 будуть працевлаштовані. На базі будівлі та земельної ділянки  ЗОШ №21 на вул. Руській,178  буде створено дошкільний навчальний заклад №19.  Відкриття садка дозволить влаштувати 150 малюків, які нині стоять у черзі на садочок.
Задля безпеки дорожнього руху в районі ЗОШ №42 будуть встановлені додаткові засоби регулювання дорожнього руху. Спеціальні чергові – регулювальники допомагатимуть дітям переходити  проїжджу частину.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *