Буковина

Запахло смаженим?
Кабмін заслухав звіти губернаторів 5 областей, де склалася найгірша ситуація з погашенням заборгованості із зарплати і спостерігається найбільше зростання цін. Одним з них був і Володимир Куліш. Розглядалося й питання про звільнення деяких губернаторів.

Найкрутіші ВНЗ
ЮНЕСКО опублікувала черговий рейтинг двохсот кращих ВНЗ України. 52-ге місце рейтингу посів ЧНУ, 80-те – БДМУ. У рейтингу так званих класичних ВНЗ, серед 27 університетів України Чернівецький опинився на 11 позиції. Жоден інший чернівецький ВНЗ до згаданих рейтингів не потрапив.
Безкоштовні пігулки
У Чернівцях наркозалежним безкоштовно видають таблетки «ЕДНОК».  Таблетки не дозволяють розвиватися залежності від опіумних речовин. Наркомани добровільно долучаються до програми замісної терапії. Вартість пігулки — майже 34 грн.

Новий музей
Музей військової історії Буковини відкрито у Чернівцях. Експонати стосуються бойових дій різних періодів. Посередині однієї з кімнат відтворена впадина у формі 8-кутної зірки з гербом 41-го австрійського піхотного полку ерцгерцога Євгенія. В її центрі встановлять прапори усіх держав, які воювали на Буковині.

Мільярди Фірташа – дітям?
Багатодітним сім’ям допомагатимуть олігархи. Створений проект  «Зігрій любов’ю дитину», яким керує Віталіна Ющенко. Меценатом Чернівецької та Тернопільської областей став мільярдер, колишній буковинець Дмитро Фірташ. 28 багатодітних сімей краю отримають будинки або їм буде покращено житлові умови. Зокрема, кошти нададуть 15 сім’ям з Глибоцького, 1 сім’ї – з Вижницького, 2 сім’ям – з Путильського, 2 сім’ям – з Герцаївського, 4 сім’ям – зі Сторожинецького, 1 сім’ї – з Новоселицького району та 2 сім’ям з Чернівців. У квітні на реалізацію проекту «Зігрій любов’ю дитину» Чернівецька область вже отримала 5 млн. 320 тис. грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *