Боротьба за кожне робоче місце

Уряд Тимошенко має план антикризових заходів для боротьби із безробіттям в умовах світової фінансової кризи. Про це повідомила на позачерговому засіданні Національної соціально-економічної ради міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова: – Лише об’єкти до «Євро-2012» нададуть можливість працювати ще двадцяти сферам виробництва. Очікується, що в цій роботі візьмуть участь майже 400 тисяч осіб, – сказала вона.

Міністр зазначила, що уряд домовляється з роботодавцями про надання можливості тимчасового працевлаштування їхніх працівників на інших необхідних підприємствам роботах зі збереженням заробітної плати, а також із частковою компенсацією видатків роботодавців за рахунок використання коштів із Фонду на випадок безробіття.

Урядовцями наразі вивчається можливість збереження висококваліфікованих працівників у окремих важливих галузях економіки. Крім того, як зауважила Людмила Денисова, в умовах кризи роботодавці зможуть розглядати питання виходу на пенсію працівників передпенсійного віку зі збереженням пенсії.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко наголошувала, що у своїх стосунках із власниками підприємств в умовах світової фінансової кризи Кабінет міністрів ставитиме на перше місце збереження робочих місць – і лише за цієї умови надаватиме державні пільги таким підприємствам.

Олексій БУЛГАКОВ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *