БАНИЛІВСЬКА ПОЛОНИНА ЗАПРОШУЄ

У селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району Чернівецької області на хуторі Гільча 14 червня 2009 року о 10.00 год. розпочнуться урочистості з нагоди святкування виходу на полонину «Банилівська Полонина», започатковані родиною Штефюків в 2007 році.

В цьому році даний захід проводиться спільними зусиллями управління агропромислового розвитку Сторожинецької районної державної адміністрації, сільськогосподарської дорадчої служби та за підтримки Сторожинецької районної державної адміністрації та Сторожинецької районної ради.

У ПРОГРАМІ СВЯТА :

– Відкриття свята «Банилівська полонина – 2009»;

– Прес-конференція для ЗМІ;

– Святковий концерт учасників художньої самодіяльності району;

– Виставка-продаж робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва;

– Дегустація-продаж продуктів вівчарства та страв національної кухні;

– Виставка-продаж кулінарних виробів;

– Святкова лотерея;

– Майстер-клас із  виробництва продуктів вівчарства;

– Верхова їзда;

– Конкурси, розваги, народні гуляння.

Довідка

Одне з наймальовничіших сіл Сторожинецького району – Банилів-Підгірний. Село розташоване у підніжжі Карпат, в долині річки Малий сірет. Увагу бажаючих відпочити за програмою сільського зеленого туризму приваблюють вершини гір Кичера, Солонці, Зубровиця висотою понад 800 м. над рівнем моря. З них відкриваються дивовижні краєвиди Буковинських Карпат.

У мальовничих околицях села знаходяться озера, де водяться короп, карась, окунь. Біля озер розташовані затишні будиночки рибалок. В урочищі Гільча знаходяться водоспад на річці Малий Сірет, де водиться форель. На вершині гори Рагідна, за переказами та легендами, знаходиться скеля ватажка опришків – Олекси Довбуша.

По навколишніх горах прокладено цікаві туристичні маршрути. Тут природа зберегла свою чарівну красу й унікальний первозданний ландшафт. Любителі природи і тиші знайдуть собі чудове місце для спокійного відпочинку в агрооселях Червоняка О.С. та Фраюка М.

Споконвіку жителі цього села займаються вирощуванням тваринницької продукції, надаючи перевагу вівчарству. Гарні травостої гірських полонин є унікальними пасовищами та дозволяють майже вісім місяців року утримувати овець на пасовищах. Традиційним стали святкові загальносільські проводи пастухів з отарами на гірські пасовища.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *