Банкіри поцупили

До СБУ з інформацією про зловживання звернулася власна служба безпеки одного з банків. З’ясувалося, що керівник районного відділення банківської установи разом з одним із підлеглих організували пошук потенційних позичальників банківських коштів, до якого посередниками залучили ще 7-х місцевих жителів. З пропозицією отримати споживчі кредити зверталися до осіб, які мали потребу в грошах, проте не могли їх отримати в банку через відсутність постійного місця роботи та заставного майна.
Банківські співробітники підробляли необхідні документи щодо майнової застави кредиту та оформляли фіктивні протоколи щодо видачі кредитів без погодження зі службою банківської безпеки і належних перевірок застави. Отримавши кошти, повчальники віддавали частину грошей посередникам. Свою частку отримували й працівники банку.
Значні суми споживчих кредитів було також привласнено з використанням підроблених документів, оформлених на підставних осіб, які взагалі гроші не отримували.
Впродовж 2005-2007 року зловмисники незаконно видали 500 кредитів на суму понад 2 млн.грн. Позички залишилися непогашеними.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *