Банкам заборонено змінювати умови договору

Інформаційне повідомлення

Прес-служба управління Національного банку України в Чернівецькій області повідомляє, що набув чинності ЗАКОН УКРАЇНИ № 661/VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського вкладу та кредитного договору в односторонньому порядку», прийнятий Верховною Радою 12 грудня 2008 р.

Законом, шляхом внесення змін до Цивільного кодексу України та Закону України “Про банки і банківську діяльність”, вводиться заборона банкам в односторонньому порядку збільшувати встановлений договором розмір процентів за кредитним договором, чи зменшувати розмір процентів за депозитним договором.

Зокрема, статтю 55 Закону України «Про банки і банківську діяльність» (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 5-6, ст. 30) доповнено частиною четвертою такого змісту:

«Банкам забороняється в односторонньому порядку змінювати умови укладених з клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки за кредитними договорами або зменшувати її розмір за договорами банківського вкладу (крім вкладу на вимогу), за винятком випадків, встановлених законом».

Прес-служба управління  Національного банку України  в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *