Автоперевізникам дали шанс. Виправити ситуацію вони повинні до лютого 2012 року

Сьогодні відбулася робоча зустріч заступника голови Чернівецької міської ради Василя Тимофєєва з автоперевізниками міста, на якій обговорювалися проблеми цієї галузі. Нараду мав  провести Віталій Михайлішин, однак в цей час він був на дні депутата.

Підставою для проведення наради стало невдоволення пасажирів, а, отже, і керівництва міста, роботою автоперевізників. У місті Чернівці  їх наразі працює 40,  на зустріч прийшли 35.

Нараду розпочав директор департаменту ЖКГ Дмитро Сірман з озвучення проблем автотранспортної галузі міста, адже саме йому прийдеться звітувати про це у березні наступного року. Василь Тимофєєв озвучив основні правила культури поведінки, які порушують чернівецькі водії. Вони розраховується на ходу, не показуючи при потребі повороти, курять у салоні, розмовляють по мобільному, не беруть у салон  пенсіонерів – ось на що найчастіше нарікають пасажири. До того ж часто водії мають неохайний вигляд.

За словами керівника підприємства «Багіра», яка по 150 разів нагадує своїм водіям про те, що виходити на роботу треба побритими, з постриженими нігтями, в чистому одязі, бути ввічливими з пасажирами, вони не поспішають виконувати її  вказівки. Деякі навіть погрожують, що звертатимуться до прокуратури, оскільки знають трудове законодавство, тобто за таке звільнити не можуть.

Присутній на нараді голова Чернівецької обласної асоціації автоперевізників Віктор Харабара  наголосив, що тільки спільними зусиллями можна об’єднати інтереси пасажирів, перевізників та замовників. Василь Тимофєєв підсумував, що коли перевізники не прислухаються до висловлених на нараді зауважень, з ними розриватимуть угоди.

 Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *