Антон СТОЛЯРСЬКИЙ: «Мій язик швидший за мозок»

kvn

kvn_2

Це головний недолік хлопців, що грають у КВН

5 листопада в «Юності Буковини» відбудеться концерт чемпіонів КВН України 2009-го року – чернівецької команди «Збірна Албанії». Програма «5 років еволюції» присвячена 5-річчю команди. У «Збірній Албанії» – 5 гравців: капітан Антон Столярський, Влад Черних, Володимир Кравчук, Олександр Чепишко та Олександр Толубяк. Директор команди – Микола Гринчук.

Досьє:
Команда КВН «Збірна Албанії» – переможець чемпіонату України та володар Суперкубку України (2009). Володар Кубку Призерів і срібний призер чемпіонату України (2008). 2006-го Антон Столярський став найкращим гравцем студентської ліги, а 2008-го – найкращим капітаном сезону. Тричі підряд – 2007, 2008 та 2009-го «албанці» Влад Черних, Володимир Кравчук і Олександр Чепишко отримували звання «Кращий гравець чемпіонату України». Антон Столярський і Влад Черних – гравці збірної КВН України.

КВН комерціалізується…

– Антоне, чому команда називається саме «Збірна Албанії»?

– Усі цим цікавляться… Ми щоразу «подаємо» іншу версію: родичі живуть в Албанії, у переліку країн ООН Албанія на першому місці, коли думали про назву, Албанія грала у футбол… Насправді ж ми довго не могли вирішити, як називатися, і хтось з нас «кинув»: «Коли за 2 години нічого не придумаємо, будемо «Збірна Албанії»!» Так і сталося. До речі, цю назву визнали вдалою. Багато молодших команд за нашим прикладом почали називатися збірними Бразилії, Уругваю, ще когось…

– Як народжуються ідеї номерів? Є улюблені теми?

– Улюблених тем немає, є неулюблена – політика. Вона вже «задовбала» не лише в житті, але й на сцені. Тому жартуємо про неї коротко, але «гостро». Загалом більшість сюжетів беремо з життя, інколи вигадуємо. Найкраще пишеться в когось на кухні. Один подає ідею, інший коментує та розвиває… Постійних авторів, як це зараз модно, не маємо, усе робимо самі.

– Що важче: грати чи писати?

– Залежить від настрою і натхнення. Іноді нічого не приходить в голову, хочеться «відтягнутися на повну» на сцені. Іноді буває поганий настрій і для сцени немає сил. Хоча ми граємо лише у гарному настрої, адже наша енергетика передається публіці, а погане розповсюджувати не можна, його й так вистачає.

– Нині існує думка, що КВН вичерпав себе, став неактуальним і не смішним…

– Як на мене, у КВН відбувається зміна поколінь і це впливає на нього не найкращим чином. КВН став більш комерційним і навіть більш «продажним». У телевізійному КВН все вирішують гроші. Редактори програм працюють за принципом: «Менше гумору, більше шоу», тому передачі «програють» у глядацьких рейтингах. Крім того, участь у так званому «телевізійному» КВН дуже дорого коштує. Тому команди, які не мають багатих спонсорів, зокрема, й наша, на телеекранах не «світяться», хоча за рівнем набагато вищі і сильніші.

– З Олександром Васильовичем Масляковим спілкувався?

– Завжди кажу, що в нашій команді аж два Олександри Васильовичі – Чепишко і Толубяк. З Масляковим ми близько не знайомі, бачив його в Сочі на фестивалі команд КВН. Скажу так: він великий розумник, адже «забабахав» такий проект. Але настає момент, коли все «розкручено так, що аж страшно». Вік бере своє, але на сцені Масляков досі тримається класно і жартує набагато влучніше за деякі команди.

– Які з команд – твої улюблені?

– Найперше, колишня команда Санкт-Петербурга. Пам’ятаєте, там у них ще була така собі Поліна… Вони першими «осучаснили» КВН, зняли піджаки й краватки. Ну й звичайно, «Уральские пельмени» – команда-легенда.

– Що побачать глядачі на вашому ювілейному концерті?

– У Чернівцях ми не виступали від лютого, тож глядачі побачать нові номери, з якими ми виграли чемпіонат України. Будуть розминка із залом, конкурс з ведучим, музичний конкурс, «домашні завдання» – наші кращі номери, а також 2 відеопрезентації – номери, які за умовами чемпіонату України, мали бути показані на екрані. Вестиме концерт киянин Андрій Котищук, капітан збірної команди КВН України. Нашим гостем буде чернівецька команда «Wiesbaden». Це молоді перспективні хлопці, ми вважаємо їх нашими наступниками у КВН.

– Хочеш сказати, що ви завершуєте кар’єру?

– Можливе й таке…

Як влаштувати «квартирник»

– Чим займаються КВН-ники у повсякденному житті?

– Маємо рекламно-розважальне агентство, організовуємо корпоративи, вечірки на замовлення, пишемо сценарії, граємо. Хоча за освітою я – юрист. Відпрацював за фахом півтора року і дуже сподіваюся, що до юриспруденції не повернуся. Це не моє. У мене від права «всихає мозок». Може, це тому, що пішов до школи у 5 років…

– Ти був вундеркіндом?

– Ні, це батьки чомусь так вирішили. Тому школу закінчив, ледь виповнилося 16, а університет – у 21.

– Маєш якісь захоплення, крім КВН?

– Захоплююся музикою, співаю, граю на гітарі. Мої друзі класно грають на барабанах. Люблю влаштовувати з друзями «квартирники» – збираємося, граємо, чай п’ємо. Ще серйозно займаюся фотографією. Мрію купити професійний фотік, але поки на це немає грошей.

– Чим цікаве особисте життя КВН-ників?

– Коли чесно, то з особистим життям у нас якось не дуже… Своє щастя знайшли тільки двоє. У вересні Саша Чепишко одружився з нашим звукорежисером Анею Острогляд, це перше весілля в нашій команді. Володя Кравчук збирається переїжджати до Одеси – там живе його кохана дівчина. А решті поки що не щастить…

– Невже немає гарних дівчат?

– Розумієш, у КВН-ників особливий стиль мислення: хочеться «прикольнутися» з якоїсь події, «стебнутися» над чимось. Знайти ту єдину, яка тебе зрозуміє і прийме таким, як є, важко…

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *