Аби тільки на зло Юлії

У протистоянні хворих та бідних з імпортерами ліків Ющенко став на бік здорових та заможних.

Віктор Ющенко хоче повернути високі ціни на ліки, які були знижені постановою уряду Юлії Тимошенко. Про це днями повідомила заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук. Вона відзначила, що Віктор Андрійович звернувся з відповідним листом до Кабінету Міністрів із проханням невідкладно розглянути це питання і переглянути ухвали про зниження цін. Президент не забарився з відповідним указом.

Як відомо, Кабмін змушений був втрутитися в ситуацію на ринку лікарських засобів, коли на фоні знецінення гривні, до якого призвела некомпетентна політика Нацбанку, аптеки почали піднімати вартість медикаментів. Під час перевірок, ініційованих урядом, виявилося, що підняття цін є необґрунтованим, а більшість медикаментів і без світової фінансової кризи продавалися зі 100-200-відсотковою націнкою, даючи можливість постачальникам імпортних ліків отримувати шалені надприбутки.

Відтак для захисту інтересів громадян постановою від 17 жовтня Уряд Тимошенко обмежив граничні торгові надбавки не вище 15% на оптову і не вище 35% на роздрібну реалізацію ліків. Проте Президент продовжує боротьбу з Кабміном і намагається будь-якими методами перешкодити йому в наведенні порядку з цінами.

Аналогічно до ситуації з ліками, Ющенко ще влітку перешкоджав зниженню цін на продукти харчування та запровадженню граничних надбавок на соціально-значимі види продуктів у мережах супермаркетів. Тоді також з’ясувалося, що більшість із них продаються населенню за надмірно завищеними цінами.

Маркіян МАРКЕВИЧ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *