Світ

І хабарів не беруть!
Картонні поліцейські в Румунії виявилися супервдатними: побачивши їх, водії зменшують швидкість. Побачивши ефективність «ноу-хау», влада міста Сибіу вирішила повирізати з картону ще й поліцейські машини – вони більші і видно їх здалеку.
Акваріум на шиї
Китайські біологи – захисники природи занепокоєні новим захопленням дівчат-підлітків: пластиковими кулонами з живими рибками всередині, які чіпляють на шию та сумки. «Акваріуми» містять тримісячний запас корму, води й кисню. Потім рибку треба випустити на волю. Коштує задоволення 40 центів.
Місце під зірками
У курортному містечку Веймут (Велика Британія) збудували перший в світі готель з піску. За ночівлю на піщаних ліжках треба викласти $20, місця бронюють заздалегідь. Даху і зручностей у готелі немає. Конструкцію з тисячі тонн піску зводили 4 скульптори, які працювали 14 год на добу.
Без ексклюзиву
Суд відмовив жителям Лесбоса в ексклюзивному праві на використання похідних від назви острова. Жителі стверджували, що такі слова є географічними назвами і використовувати їх для визначення гомосексуальних жінок – образа. Останні звинуватили місцевих у гомофобії, але зустрічного позову не подали.
Чому помер Шопен?
Польська влада відмовилися надати серце композитора Фредеріка Шопена для проведення тесту ДНК для визначення справжньої причини його смерті. Науковці хотіли дослідити серце Шопена, оскільки підозрюють, що насправді композитор помер не від туберкульозу, а від кістозного фіброзу (муковісцидозу) – захворювання, яке спричиняється генною мутацією і проявляється в серйозних порушеннях у роботі дихального апарата і травлення. На сьогоднішній день муковісцидоз невиліковний, а тривалість життя людей, які хворіють на нього, значно менша від звичайної.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *