Україна

Шалено багатіємо!

Від 1 квітня, згідно з Законом «Про Державний бюджет України», мінімальна заробітна плата зросла від 515 до 525 грн. Наступного разу вона зросте від 1 жовтня – до 545 та 1 грудня – до 605 грн на місяць.

Хто не українець?

Ректори усіх ВНЗ до 19 квітня повинні подати міністру освіти відомості про те, в якому стані справи з викладанням предметів українською мовою. Крім того, ВНЗ повинні підготувати пояснювальні: чому досі використовується недержавна мова – і перейти на українську.

Соцзабез для псів

бюджету Івано-Франківська виділили 100 тис. грн на стерилізацію та лікування безпритульних тварин. Нова програма дозволить створити систему обліку та реєстрації чотирилапих. Збудують міні-притулки, де собаки перебуватимуть, доки для них не знайдуть господарів.

Мінздрав попереджає…

42-річний Василь Кіт із с. Лішня на Рівненщині має кота-курця Матроскіна. Він почав палити 1,5 року тому. Василь дає йому 2-3 легкі цигарки з фільтром щодня. Прикурює і кладе до рота. Той тримає цигарку зубами і курить, не затягуючись. Коли дим потрапляє в очі, мружиться.

Зони не буде?

Чиновники Департаменту ядерного регулювання вважають перебільшеною небезпеку для здоров’я жителів у Зоні відчуження. Сьогодні во- на – прямокутник площею у 2,5 тис. кв. км, у центрі якої сама ЧАЕС, міста та покинуті селища. Найбільше – м. Прип’ять, яке побудували 38 років тому для працівників ЧАЕС. Тепер його хочуть зрівняти з землею за принципом «зеленої галявини»: зруйнувати, дезактивувати та використовувати під нове виробництво. Чиновники стверджують, що радіаційний фон поблизу ЧАЕС поступово зменшується, і тому є підстави зменшити Зону. Це означає і скорочення кількості чорнобильців. Утім, в адміністрації Зони переконані, що її скорочення – передчасне.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *