Жителі Грушівки перекрили міжнародну трасу «Чернівці-Порубне»

Учора мешканці села Грушівка на Глибоччині вдалися до такої акції, аби нарешті влада їх почула і взялася за ремонт моста через потічок, який ділить село на 2 частини. Як розповідають люди, міст був споруджений ще у 70-х роках, а під час повені 2010 року він був зруйнований повністю.

IMG_0748

Відтак близько чотирьох десятків обурених мешканців вийшли на дорогу міжнародного значення й перекрили її на пішохідному переході.  Обурені селяни кажуть, що через зруйнований міст їм доводиться щоразу обходити до магазину, школи та церкви «гак» у кілька кілометрів.
Біля місця перекриття скупчилися авто, водії яких просили протестувальників пропустити їх. Міліціонери, які прибули на місце події, попереджали людей про те, що їхні дії є адміністративним порушенням і направляли автівки на об’їзну дорогу (яка, за словами мешканців Грушівки, є аварійною!).

Однак перекриття  тривало недовго – близько 40 хвилин. До селян прибули голова Глибоцької РДА Микола Загарюк і депутат Чернівецької обласної ради Василь Бічер, які  запевнили пікетувальників, що ремонтувати міст почнуть уже від понеділка, 12 серпня.
Мешканці Грушівки просять відремонтувати міст ще від 2010 року, та «віз і нині там».

На ремонт мосту потрібно понад 700 тисяч грн. і 3 місяці часу.

Люди розійшлися, однак заявили, якщо з понеділка, 12 серпня, не розпочнуться обіцяні роботи з відновлення мосту, то у середу, 14 серпня, вони знову перекриють міжнародну трасу «Чернівці-Порубне» у селах Тарашани та Коровія, а також залізничну колію міжнародного сполучення.

Галина Єреміца, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Жителі Грушівки перекрили міжнародну трасу «Чернівці-Порубне»”