Як витягують гроші з тих, хто мріє схуднути

похудання

Невгамовним жіночим бажанням вдосконалювати свій зовнішній вигляд давно і успішно користуються маркетологи усього світу

Версії розкажуть, чому коштувати вірити, а чому ні.

Псевдонізкокалорійность

На прилавках сучасних супермаркетів можна знайти низькокалорійні продукти на будь-який смак. Кефір, сир, газовані напої, десерти, випічка і навіть фаст-фуд з маркуванням «легкий» підвищує продажі будь-якого товару в рази. Дівчата, які обожнюють ситні салати з майонезом, радісно купують низькокалорійний соус, вважаючи, що він жодним чином не зашкодить їх талії.

Реальність така, що спеціального ГОСТу або ТУ, призначених для регулювання калорійності продуктів не існує. Фактично будь-який продукт можна назвати низькокалорійним або висококалорійним. Якщо ви уважно вивчите упаковку такого майонезу, то побачите, що різниця між «легким» і «жирним» варіантами може полягати лише в парі десятків калорій. Подібна «легкість» занадто незначна для ефективної боротьби із зайвими сантиметрами на талії.

Чаї для схуднення

У будь-якій аптеці ви побачите як мінімум кілька видів таких ароматизованих чаїв. Трав’яний збір з запахом малини, чорної смородини, шоколаду, лимона коштує відносно недорого і гарантує швидке позбавлення від надмірної ваги. Ефект дійсно в наявності – всього за тиждень ви скинете 2-3 зайвих кілограма.

Однак подібні напої відносяться до категорії БАДів, бо назвати їх лікарськими засобами язик не повернеться. Висока результативність їх застосування обумовлена ​​сильним сечогінним і послаблюючу дію. Разом з рідиною з організму вимиваються корисні речовини – кальцій, калій, йод і фосфор. Чашка чаю для схуднення здатна викликати загострення печії, виразки, печінкових кольок. Через послаблювальних властивостей суміщення чайної «дієти» з роботою поза домом вкрай важко.

Антицелюлітна косметика

Сироватки та креми для боротьби з целюлітом, на жаль, не здатні зменшити обсяг ваших стегон при самостійному застосуванні. Результат вони дають тільки в поєднанні з інтенсивними фізичними навантаженнями або баночним масажем. Вміщені в їх складі кофеїн і ефірні масла прискорюють обмін речовин, стимулюють оновлення клітин і вирівнюють шкіру, але не більше того.

Блокатори калорій

Рекламні ролики таких препаратів спокушають можливістю схуднення без будь-яких харчових обмежень. Насправді рекламщики лукавлять: дія блокаторів калорій поширюється тільки на жири і прості вуглеводи. Блокатори перешкоджають їх всмоктуванню в стінки шлунка і тонкого кишечника – їжа виводиться з організму практично в тому ж вигляді, в якому в нього потрапляє. Тому дівчатам, які мають хронічні захворювання ШКТ, прийом подібних чудо-засобів категорично протипоказаний.

Реальне дію і побічний ефект блокаторів калорій непередбачувані. Більшості, безсумнівно, він допомагає радикально схуднути буквально за пару місяців. Однак приблизно 20% представниць прекрасної статі після такого схуднення відзначають появу тих чи інших порушень в системі обміну речовин. Організм, якому не вистачає жирів, починає «трансформувати» в жировий прошарок і вуглеводи, і білки. А впоратися з наслідками цих змін зможе тільки лікар-дієтолог.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *