В Україні оголошена часткова мобілізація: очікується ротація сил АТО

армія1

Український парламент схвалив законопроект № 4320а «Про затвердження указу Президента України« Про часткову мобілізацію »

 

За відповідне рішення проголосували 232 нардепа, повідомляє Галина Єреміца.

 

Указом доручається «оголосити і провести часткову мобілізацію».

 

Згідно з документом, мобілізація проводиться на території всіх областей України протягом 45 днів.

 

«Заклик військовозобов’язаних, у тому числі резервістів, і поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших військових формувань України здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву», – наголошується в указі.

 

Місцева влада повинна із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності організувати і забезпечити мобілізацію в установленому порядку.

 

«Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, адміністрації Державної прикордонної служби України забезпечити інформування членів сімей військовослужбовців та працівників військових формувань, правоохоронних органів України, які виконують завдання у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях з питань проходження ними служби, вжити заходів щодо запобігання розголошенню інформації з обмеженим доступом », – йдеться в указі.

 

Кабінет міністрів України має забезпечити фінансування і прийняти в межах повноважень інші заходи, пов’язані з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.

 

Указ набирає чинності після його затвердження Верховною Радою.

 

“Версії” обліковала статтю про те, що означає часткова мобілізація – “хто і куди піде служити і воювати” (https://versii.cv.ua/new/chastkova-mobilizatsiya-hto-i-kudi-pide-voyuvati/30020.html).

 

За попередніми даними, можуть мобілізувати від 30 до 50 тис. чоловік. Саме стільки сьогодні необхідно новобранців для проведення ротації, а також для збереження необхідного рівня військової присутності в зоні антитерористичної операції (АТО) та утримання зайнятих раніше рубежів.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *