Ремонт дороги у Великому Кучурові, розпочатий ще 2011-го, планують завершити до кінця серпня. Якщо війна не завадить…

IMG_8344

Принаймні про це Михайло БІЛИК, технічний директор ТДВ «ШБУ-60», яке здійснює ремонт цього автополотна, розповів у ексклюзивному інтерв’ю газеті.

– Пане Михайле, чому ремонт дороги затягнувся майже на 2 місяці?

– Коли ми почали ремонт, зіштовхнулися з тим, що є необхідність переробити проект (ми вирили «корито» і побачили, що не все зазначене в проекті відповідає дійсності). До того ж у проекті були передбачені водовідвідні лотки вартістю 750 грн. за кв. м., потреби в яких немає. Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА, порадившись із людьми, підказало нам, що замість лотків краще зробити тротуар. Тож ми пішли назустріч людям і повністю переробили проект. Верхній шар покриття дороги буде на 60 м довший( по 30 м додадуть з обох боків), ніж за попереднім проектом, і буде тротуар 1,25 м завширшки з бордюрами.

– Коли розпочався ремонт дороги у Великому Кучурові?

– Тендер на ремонт дороги відбувся ще у листопаді 2011 року, однак фінансування не було. За ці роки ми отримали лише 291 тис. грн. і роботи на цю суму виконали. Ця дорога складається з двох ділянок: одна – на початку Кучурова (Годилів), друга – майже посередині села (біля бойні). На другій ділянці вже покладений нижній шар, тепер ми робитимемо верхній шар, кювети, перепади в кюветах, бо дороги руйнує вода. Ремонт на ділянці дороги в Годилові розпочали наприкінці травня. Отримали частину авансу і гроші на цей об’єкт загалом надходять. Була затримка на 2 тижні через зміни в проекті.

Погодні ж умови не щодня дозволяють класти асфальт. Учора (16.07.14 – авт.), ми закінчили підготовку однієї частини дороги під асфальт. Як тільки припиняться дощі, кластимемо бордюри та заливатимемо нижній шар асфальту. Зробимо одну половину дороги, пустимо по ній транспорт, потім візьмемося за другу половину автошляху. Але верхній шар асфальту намагаємося класти за один день, щоби не було стиків.

– У що обійдеться великокучурівська дорога?

– На ремонт обох ділянок дороги передбачалося 2 млн. 625 тис. грн. 35 коп. Станом на 17.07.14 ми отримали 471 тис. грн., гроші періодично надходять. Фінансування на цю дорогу першочергове. Якщо є якісь вільні кошти, їх дають, бо самі розумієте, що Великий Кучурів тут під боком, дорога стратегічна (напевне тому, що з одного боку її мешкає сам начальник УМВС України в Чернівецькій області, а з другої – власник червонокнижної рисі… – авторський жарт).

– Мешканці обурюються, що ремонт завмер, транспорт не може розминутися, адже з півдороги асфальт зірваний…

–Більше половинисвогоробочого часу я проводжу на цій дорозі: щоби стояла купа машин, не помічав. Зрештою, ще треба дякувати, що хоч щось робиться, бо самі бачите: в Україні реально йде війна. І ніхто не знає, що буде завтра. Можуть сказати: всі гроші – тільки на війну. Бо якщо в нас не буде армії, то і нас не буде…

– Та все ж таки коли дорогу відремонтуєте?

– Реальних строків завершення назвати не можу, бо тут і погодні умови, і фінансування, і можуть оголосити повну мобілізацію… А плануємо завершити до кінця серпня.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

 

Від редакції: Ми уважно відстежували ремонт дороги від четверга 17.07.14 (коли брали інтерв’ю у виконавця робіт). Ось що з цього вийшло:

четвер – ремонт не проводився (дощ); п’ятниця – роботи не здійснювалися, хоча дощу не було; субота – ремонт не проводився (дощ); понеділок – завезли бордюри; вівторок – з самого ранку, незважаючи на дощ, дорожники встановлювали бордюри та по обіді роботи припинили через сильний дощ); середа – роботи не здійснювалися (сильний дощ).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *