Окружні виборчі комісії області очолили люди Симоненка, Царьова, Гриценка й Рабіновича

А більшість членів 4-х ОВК – «гастролери», тобто ті, хто проживає за межами Буковини.

На Буковині сформовано окружні виборчі комісії для позачергових виборів Президента України, що мають відбутися 25 травня. Як повідомляється на сайтіЧернівецької обласної організації «Громадська мережа «ОПОРА»», в керівництві ОВК Чернівецької області представники Петра Симоненка, Олега Царьова, Анатолія Гриценка й Вадима Рабіновича.

Відповідно до Закону «Про вибори Президента», повноваження окружної виборчої комісії починаються від моменту складення присяги не менш як двома третинами її складу на першому засіданні, яке проводиться не пізніше як на другий день після прийняття рішення про її утворення. Проте станом на 15 квітня жодна із 4 ОВК так і не спромоглася провести першого засідання. Спостерігачі «Опори», які відвідали кожну виборчу дільницю, головну причину цього вбачають у присутності в складі комісій значної кількості «гастролерів» – більша частина членів комісій проживає за межами Чернівецької області.

Утворення дільничних виборчих комісій триватиме до 6 травня.

У 204-й окружній виборчій комісії (Чернівці), головуватиме представник Петра Порошенка Ігор Мойсеєнко. В 205 виборчому окрузі (Сторожинецький, Вижницький, Кіцманський, Путильський райони) комісію очолив представник Олега Царьова Володимир Бондаренко, в 206-му (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький райони) – Альона Ватаман від Анатолія Гриценка, а в 207-му (Хотинський, Кельменецький, Сокирянський, Заставнівський райони, місто Новодністровськ) – Валентин Уманець, представник Вадима Рабіновича.

Поки верстався номер: Як повідомив координаторвиборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області Назар Тимощук, вчора засідання по всіх 4-ох ОВК відбулися.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *