Чернівецькі пластуни передали Вифлеємський вогонь миру до Молдови

А молдовські скаути побажали Україні закінчення війни

Дійство відбулося 21 грудня на українсько-молдовському кордоні на пункті пропуску Мамалига.

IMG_1882

– Вифлеємський вогонь символізує тепло, мир, злагоду та єдність християн. Традиційно в Україні його поширюють члени «Пласту» – Національної скаутської організації України. Цій традиції вже понад 10 років, – розповідають пластуни. Перш ніж запалити  вогонь,  чернівецькі пластуни заспівали пісню:

«Вогонь любові, вогонь добра

Неси у світлі ліхтаря!

Хай знає кожен Божий дім

Ми понесем вогонь,

Даруючи любов усім!»

У відповідь молдовські скаути  заспівали молдовською мовою.

Вони розповіли, що повезуть вогонь до кожного міста їхньої країни, а звідти вогонь розійдеться по церквах і молодіжних центрах.

За словами Ольги Шевчук, виконавчого директора Національної скаутської асоціації Молдови, поки що Молдова отримує Вифлеємський вогонь тільки від чернівецьких пластунів, наступного року планують таку акцію і з Румунією.

Зважаючи на війну на Донбасі, цьогоріч акція набула  особливого змісту.

– Щороку передача Вифлеємського вогню миру була символічною, а цьогоріч вона набула реального значення. Бо мир нам дуже потрібен і ми хочемо, аби Вифлеємський вогонь у цьому році і в наступному приніс нашій країні мир, – зазначила  координатор передачі Вифлеємського вогню громаді Чернівців і скаутам Молдови Галина Білінська.

Вона повідомила також, що всі охочі можуть отримати Вифлеємський вогонь миру у найбільших церквах Чернівців: соборі Святої Параскеви, греко-католицькому соборі на вул. Руській, польському костелі.

Галина ЄРЕМІЦА, незалежний журналіст

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *