«Буковинська сотня», очолена Аксениним-молодшим, захищатиме права людей

– Наша організація майже на 80% складається з тих людей, що були на Майдані, – сказав голова новоствореної Громадської організації «Буковинська сотня» Юрій Аксенин, син загиблого героя-буковинця Василя Аксенина, під час «круглого столу» на тему «Відродження традицій патріотичного виховання молоді на Буковині».

– На сьогодні, – продовжує Олег Ботушанський, представник ГО «Буковинська сотня» – згідно із нашим статутом, головними напрямками діяльності ГО «Буковинська сотня» є захист і реалізація прав людини в Чернівецькій області. І Майдан це чітко показав, бо Майдан – це революція гідності. Тобто революція, що була пов’язана із забезпеченням права на вибір. Права кожної людини на прийняття рішення і реалізацію цього рішення. При цьому реалізація власного рішення не повинна порушувати права інших людей. І Майдан саме це й продемонстрував – коли практично беззбройні люди відстоювали своє право на достойне життя в цій країні.

Серед основних завдань нашої організації – захист прав і самого життя громадян від дій влади, які порушуються, хоча й гарантовані Конституцією України та її Законами.

Активісти самі вчитимуться жити за правилами, однаковими для всіх і вчитимуть інших. «Незалежно від того, якого походження людина, яку займає посаду, які в неї інтелектуальні здібності, – наголосив О. Ботушанський, – Правила для всіх мають бути однаковими». До слова, членами ГО «Буковинська сотня» можуть бути громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах і досягли 16 років. – У нашій сотні вже є 60 «штиків» – каже Ю. Аксенин – наша ціль – активні люди, які хочуть змінити життя країни на краще.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»        

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *