До «Життєдайних джерел» Людмили КУБАЙ

В учбово-методичному центрі культури Буковини (вул. Главки, 1-а) презентували виставку члена Київської організації Національної спілки художників України Людмили Кубай.

Нинішня киянка, Людмила Кубай народилася на Львівщині, першу освіту отримала на Буковині – у Вижницькому училищі ужиткового мистецтва. Вищу – у Московському та Київському університетах мистецтв. Вже майже 40 років живе й працює в Києві. Нині викладає у Київській дитячій академії мистецтв. Мала вже 17 персональних виставок і брала участь у такій же кількості виставок колективних.

Власну гармонію світу Людмила Василівна шукає в екології душі – і безкінечно вивчаючи глибини і власної сутності, й світового мистецтва. Усе це знання про себе й про Всесвіт втілюється у батику, витинанці, вишивці, гобеленах власної авторської техніки, відтворюється у народних строях власного виготовлення. Відвідувачі виставки зауважують надзвичайно ніжну жіночність робіт Людмили Кубай, яких на виставці у Чернівцях представлено 22: це олійний живопис з циклу «Народні ремесла» та гобелени.   

До улюблених сюжетів мисткині належить зміни пір року, які вона відтворює у різних техніках, наповнюючи казкою й справжньою народною космогонією – уявленнями українців про будову світу.

Лариса КАНЮК, народна майстриня, лауреат премії ім. Георгія Гараса

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *