Віолончель та ікра – меню першої гастрономічної опери в Парижі

Віолончель та ікра – це меню першої гастрономічної опери, яка приймала гостей в Парижі, пише 5.ua.

Без натхнення вони не творять. Французькі музиканти і кулінари виступили на одній сцені. Ритм, стук, мелодія, гуркіт, барабанний дріб і збивання яєць міксером. В одних ложки, пательні і ножі, в інших – скрипки, тромбони і флейти. В Парижі вперше провели музично-їстивний експеримент, який назвали “Гастрономічна опера”. Свої творчі зусилля під дахом театру Тріанон об’єднала команда тризіркового мішленівського ресторану та оркестр з 20 музикантів. Ударників замаскували під кухарів, а барабани не знадобилися, коли напохваті каструлі.

“У кулінарії диригент – це шеф-кухар. І як фортепіано в центрі сцени, у нас завжди є головна страва, над якою ми чаклуємо дуже ретельно. Тож у нас є спільні риси і ми гармонійно їх об’єднали. Коли ми слухали музику, то насолоджувалися своєю роботою ще більше і можливо створили не одну гастрономічну сенсацію”, – розповідає шеф-кухар ресторану Le Pre Catelan Фредерік Антон.

Гостям у меню з-поміж іншого пропонували ікру краба, смажену рибу-скорпіон із ревенем і глазуроване суфле з карамеллю і сидром. Всі страви готували під різний акомпанемент.

“Ми грали різну музику. Така собі комбінація класичної симфонічної і музики з кінофільмів. Приміром, коли кулінари працювали над десертами, або декорували складні страви, я використав ті ж інструментальні мелодії, які лунали в кіно про Гаррі Поттера. Момент магії присутній у кожній творчості”, – запевняє композитор і диригент Тома Руссель.

Зала, де розмістилися 200 відвідувачів, була заповнена вщент. Потрапити до першої гастрономічної опери змогли переможці лотереї, яку провела одна з марок французької мінеральної води. Експеримент удався – погоджуються і кулінари з музикантами. І якщо перші зізнаються, що музика надихала їх на нові, сміливі рішення, то другі кажуть – подекуди було важко грати, коли у повітрі стояв аромат смаженої риби, або ромової добавки до десерту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *