У Чернівцях гратиме органіст Петер Плани

Вишукана Чернівецька публіка завжди гідно оцінює справжніх професіоналів.Тим більше радо зустрічає музикантів, із якими ще не мала можливості зустрітися раніше. 
Сподіваюся, що органіст із Чехії, який уперше побуває на Буковині з сольним концертом, не просто не розчарує, а і відкриє для нас усіхновий, невідомий пласт чеської органної культури.
Будучи випускником Празької Академії музичного мистецтва, він провадить активну гастрольну діяльність. Із великим успіхом його концерти проходять від Великої Британії до Японії. Петер Плани є членом журі багатьох міжнародних конкурсів і доцентом кафедри музичної освіти в університеті ім. Франтішека Палацького в Оломоуці – місті, що вважається столицею моравських історичних органів.
І я, авторка цих рядків, сподіваюся, що зимовий вечір, який Ви проведете в Залі органної та камерної музики, обов’язково залишить незбутні спогади про зустрічі з маловідомими творами чеських композиторів – таких, як Ж. Буавен (Перша книга органів. Четвертий тон: Grandprelude,Trio, CornetouTierce, DialoguedeRecits, Dialogueenfugue), Й. К. Кухаж (Ларго соль мінор, Пасторальдо мажор, Анданте ля мінор), А. Марторель (Фуга і Токата Bach), Б.А. Відерманн (Ноктюрн, Токата фа мінор), Л. Яначек (Адажіо, Постлюдія з Глаголічної меси).

Неля МАРКОВСЬКА, лектор-музикознавець 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *