У Чернівецькому художньому музеї розміщено виставку фотоматеріалів і спогадів людей, які в роки Другої світової стали жертвами нацизму

Очевидці й жертви масового вивезення на примусові роботи та німецьких концтаборів – уже давно досягли похилого віку, їх все менше залишається серед живих. Це сподвигло волонтерів Чернівецької обласної благодійної спілки самаритян на створення дуже своєрідної виставки під назвою «Біль минулого в очах сьогодення».Виставка профінансована німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» і встигла вже  привернути увагу чернівчан і гостей міста. 

17 представлених в експозиції виставки вражаючих історій жертв німецьких окупантів ілюстровані їхніми фотографіями молодих років і теперішніми фото. Ці 17 – лише частина з 65 підопічних чернівецьких самаритян, це ті,хто погодилися стати учасниками-персонажами такої виставки. Їхній вік – у проміжку від 76 до 96 років.

Чернівецька обласна благодійна спілка самаритян ще від 2007 року опікується жертвами нацизму в рамках проекту «Допомога людям похилого віку», доглядаючи за ними, виконуючи лікарські призначення та безкоштовно надаючи їм медикаменти, розповіла  голова спілки Катерина Тодорюк. До проекту задіяні волонтери, що намагаються полегшити життя старих, одиноких, часто прикутих до ліжка підопічних. Дехто з них, навіть маючи ордени за заслуги перед Батьківщиною, мріє… просто смачно поїсти…

Волонтери – німецька та українська молодь – винесли для себе важкий, але корисний урок зі спілкування зі своїми підопічними.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *