Таланти Чернівців

Так називається одна з виставок, щойно відкритих у Чернівецькому Художньому музеї в рамках святкування 20-річчя його заснування. І так називається цикл наукових розвідок колишнього директора музею, нині киянки, Тетяни Дугаєвої з маловідомих і зовсім невідомих в Україні сторінок творчості художників, чиє життя якимсь чином пов’язане з нашим славним містом, з Буковиною.

Тетяна Ігорівна особисто представляла каталог, до якого увійшли 39 найбільш досліджених особистостей, які презентують розвиток образотворчого мистецтва на теренах Буковини XVІІІ-XX століть.

Тетяна Дугаєва
Тетяна Дугаєва

Десятки митців, чиї творчі долі починалися у Чернівцях, стали відомими живописцями, скульпторами, архітекторами, дизайнерами у різних країнах з обох боків Атлантичного океану.

Автор дослідження здійснює (в теперішньому часі, бо її розвідки тривають і далі) воістину титанічну роботу з вивчення документів та каталогів усіх відомих та маловідомих музеїв, художніх галерей, вернісажів та виставок, зернятко за зернятком відтворюючи цілу картину.

Хто сказав, що музей – це нудно? Про кожного з своїх героїв Тетяна Ігорівна здатна говорити годинами. Наразі ж каталог поки що містить лише біографічні довідки та численні кольорові репродукції мистецьких творів.

Чернівчани – працівники музеїв, художники та просто аматори мистецтва сподіваються на те, що праця пані Дугаєвої складеться щонайменше у солідну монографію. Тож снаги вам, Тетяно Ігорівно!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *