Робертіно Лоретті з Новодністровська

Кожної суботи Паша Нажига, восьмикласник Новодністровської ЗОШ встає о 4-ій ранку. Близько 6-ої вже виїжджає на Чернівці, де на нього чекають уроки вокалу в Будинку культури творчої молоді «Автограф».

Викладачка Марічка Лобурак (дуету «Скриня») для Паші важить значно більше, ніж просто педагог. Бо вчить не тільки співати, а й бути на сцені артистом. Крім того, ще й опікується хлопцем, шукаючи спонсорів і на участь у фестивалях, і на поїздки до обласного центру, і на обіди…

Павло – найстарша дитина у багатодітній родині. Його мама нині перебуває в декреті. Тож їй ой як нелегко вчити обдарованого сина.

Та одна щаслива зустріч, здається, вирішила долю буковинського співочого таланта.

…Під час ІІ Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Пісенне джерело», який відбувся на минулих вихідних у Сторожинці, він опинився у гримерній разом з народним артистом, викладачем Київської консерваторії Фемі Мустафаєвим. І той почув, як Паша розспівується акапельно.

В артиста, як він потім зізнався, перехопило подих. Пізніше, коли Нажига вже був на сцені, п.Фемі попросив його виконати для присутніх акапельно «Ніч яка місячна». Хлопець зірвав овації залу. Як і після виконання «Джамайки», пісні, що принесла італійському хлопчику Робертіно Лоретті, на той час Пашиному одноліткові, світову славу.

– Слава Богу, що ми вже пройшли період мутації голосу, – каже п. Марічка Лобурак. – Один розумний фахівець навчив мене, як треба в той період поводитися. Тож ми не повторимо сумної долі італійського соловейка Робертіно. Натомість Павла чекає щасливе сценічне майбутнє. Адже Фемі Мустафаєв запросив юного буковинця до себе в консерваторію вже після 9-го класу.

Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *