Раритетні ікони – у Чернівецькому художньому музеї

icona-1

icona-2

icona-3

Напередодні Великодня у Чернівецькому обласному художньому музеї традиційно відкривають експозицію ікон. Нинішня подає 42 твори, які надають можливість не тільки побачити, а й вивчити духовні скарби Буковини.

Сакральні твори виконані на дереві, полотні, блясі та іншому матеріалі. Датовані вони XVIII – XX століттям. Ініціатори виставки – Чернівецький музей народної архітектури та побуту та обласний художній. Усі ікони з виставки колись прикрашали храми нашого краю.

– Нинішня виставка стала для мене своєрідним відкриттям, – каже заввідділом науково-освітньої роботи Чернівецького художнього музею Лариса Курущак. – Я навіть не підозрювала, що на Буковині побутували ікони такого високого художнього рівня.

Вони цікаві й з наукової точки зору. Адже образотворче та сакральне мистецтво Буковини досліджене недостатньо. Так склалося, що дуже мало іменитих людей досліджували буковинський іконопис і оприлюднювали результати цієї роботи.

Для тих, хто бажає поринути у світ духовної культури, повідомляємо, що експозиція триватиме протягом трьох тижнів у приміщенні Чернівецького обласного художнього музею.

Іванна МАЗУР, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Раритетні ікони – у Чернівецькому художньому музеї”