Київський фотограф показав чернівчанам обличчя Майдану

Ігор Гайдай

У Чернівецькій обласній бібліотеці ім. Івасюка відкрили виставку київського фотографа Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Євромайдан».

Ігор не просто людина, яка займається документальною фотографією, а був безпосереднім учасником усіх подій на Майдані та майже з перших днів почав фотографувати людей, які чинили супротив владі.

– Для мене вони були однодумцями, і я вирішив зробити серію документальних портретів. Ці фотографії може тільки виглядають як постановочні, насправді я фотографував цих людей одразу. Щоб зробити принаймні одну із фотографій, мені знадобилося близько однієї хвилини, – розповідає Ігор Гайдай.

Деякі з героїв його світлин в подальшому стали знаменитостями. Наприклад, буковинський козак Михайло Гаврилюк. Фотографа зацікавив його незвичний вигляд та одяг. Причому автор запевняє, що сфотографував його ще до того як той потрапив до рук беркутівців.

Впродовж двох місяців світлини митця побачать не лише в Україні, а й закордоном. Взагалі назбиралося близько 250 фотографій, але для виставки фотограф відібрав 20.

Усю серію фото Ігор планує видати у вигляді книжки. Наразі коштів випустити книжку немає – майже всі зароблені кошти митець жертвує на українську армію. Але більшу частину фотознімків можна переглянути на сайті http://www.fotogaidai.org/

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *