Гостинний куточок Буковини у Криму

У Севастополі працює Музей побуту Західної України імені Івана Снігура

 SONY DSC

Ім’я славного буковинця Івана СНІГУРА музей у селі Чорноріччя поблизу Севастополя отримав від свого засновника, колишнього буковинця і поціновувача народного мистецтва Буковини Михайла Ілліча Кузьменюка (1947–2013). 2008 року Іван Назарович щедро передав музею понад 200 творів з власної колекції. Нині в залах та на відкритому повітрірозміщено близько 2 тис. творів українського народного побуту та мистецтва і опікується ним дочка покійного Михайла Ілліча пані Іванна.

За словами дружини розмовника музею Валентини Миколаївни Кузьменюк у телефонній розмові, літній туристичний сезон-2014 уже розпочався і в музеї знову гамірно. Іванна Михайлівна знайомить відвідувачів з неповторною красою буковинських вишивок, килимів, народним гончарством, а також з виробами з лози Івана Снігура.  Їй допомагають дочки Олеся та Ліза. Гості музею мають можливість брати участь в обрядах, приміряти буковинські народні костюми й фотографуватися в цих чудових строях. Всіх охочих щедро пригощають традиційними буковинськими стравами та солодощами.

Сьогодні нашому краянину,заслуженому майстру народної творчості, почесному громадянину Чернівців Івану Назаровичу СНІГУРУ виповнюється 85 років. З роси й води!

Тетяна ДУГАЄВА, мистецтвознавець, член Національної спілки художників України

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *