Гармонія світу – це Інь + Янь : У Чернівецькому Художньому музеї відкрилася перша – і  одразу ж ювілейна виставка художниці  Анни СКОРКО «Ти не був жінкою»

 

Як сказала мисткиня, її роботи – про чоловіків і жінок, про їхнє єднання та протистояння: «Я люблю творчість Марини Цвєтаєвої. У неї є такі рядки: «Боже, не суди, ти не був Жінкою на землі». Звідси й назва виставки…»

Одразу ж після імпрези у Фейсбуці з’явився відгук художниці і поетеси Раїси Рязанової: «Анюся, Аня… Анна Скорко – художник, письменник (прозаїк і поет – авт.), актриса, екскурсовод і знавець європейського мистецтва…

Пражанка? Сибірячка? Чернівчанка?* Яскрава, красива, сонячна Жінка… Особистість! Талановита в усіх своїх проявах! Виставка її оригінальних живописних робіт сповнена емоцій, світла й повітря. Саме ж відкриття було неформальним і щирим, на якому наша героїня перевтілювалася в нас на очах, розповідаючи про свої роботи, читаючи вірші і довершену прозу і навіть граючи роль Мефістофеля!  В історії нашого музею це, безперечно, яскрава сторінка! Чудово підтримував дружину художник і поет Віктор Манзюк – бачити такий тандем двох одухотворених творчих особистостей особливо приємно. Свою чарівну ноту внесла в це свято мистецтва наша улюблена співачка Оленка Урсуляк (до слова, сусідка Манзюків-Скорко по Клокучці – авт.).

Глядачі отримали море задоволення та позитиву. Величезне спасибі всім!!»”

 

*Анна родом із Сибіру. Вийшовши заміж за Віктора Манзюка, – а їхній шлюб благословив старець, – жила на Клокучці. Нині мешкає із родиною у Празі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *