Чернівці отримали новий музичний конкурс – до 140-річчя  Леонтовича

У ньому взяли участь  майже три  десятки учнівських  хорів з усієї Чернівецької області, які виконали відомі твори в обробці видатного українського композитора і диригента Миколи Леонтовича. Коли вимовляємо «діти» й «Леонтович»,  перша асоціація – «Щедрик»,   знана у всьому світі різдвяна колядка.

Але Микола Дмитрович Леонтович увійшов в історію української музики не як автор одного, але відомого на ввесь світ твору, а як композитор, хоровий диригент, громадський діяч, педагог, автор численних обробок українських народних пісень. Його творча спадщина – величезна й заслуговує на тривале життя у творчості майбутніх поколінь. У цьому могли переконатися всі, хто завітав на обласне свято-конкурс хорових колективів мистецьких шкіл, присвячене 140-й річниці з дня народження Миколи Леонтовича, яке відзначалося вчора, 13 грудня. Обласне свято-конкурс хорових колективів мистецьких шкіл, присвячене 140-й річниці з дня народження Миколи Леонтовича, народилося в Учбово-методичному центрі культури Буковини.  Авторка ідеї  – завідувачка  методичного кабінету початкових мистецьких навчальних закладів, заслужений працівник культури України Любомира Мазурик.

Кожний  із 30 хорів, у якому брали участь лише учні середніх і старших класів, виконав по дві композиції. Звучали тільки твори Леонтовича.

Майже в усіх колективах було по 20 учасників. Виняток склали кілька хорів, в  тому числі музичних шкіл м. Чернівців, де було 30, 37, а то й  44 учасники. Загалом у змаганнях узяло участь понад 500 дітей .

Членами журі були викладачі відділу «Хорове диригування» Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича,

Організувати такий масштабний захід за участі дітей – досить не просто. Але як це потрібно!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *