Чернівчани беруть участь у сьомому літературно-мистецькому фестивалі «Ї»

Фестиваль уже всьоме проходить у Тернополі

Фестиваль «Ї» – це зазвичай триденне дійство за участі як молодих літераторів, так і відомих метрів, хоча деякі події виходять за межі цих часових рамок. Програма фестивалю включає презентації книг, прес-конференції, виставки, літературні читання, кінодемонстрації, виступи музичних гуртів. Цьогоріч у фестивалі беруть участь і чернівчани: літературознавець, перекладач, есеїст Олександр Бойченко (він презентуватиме свою книгу «Країна за Збручем»), а також музикант, вокаліст і гітарист гурту «Monopolia» Льоша Маркес та поетеса Ірина Мороз (Гавалешко), які представлять музично-поетичне дійство.

«До речі, 4 роки тому Monopolia мала перший виступ на фестивалі і ним став саме Мистецький фестиваль “Ї”», – повідомив на своїй фб-сторінці Льоша Маркес.

А на сторінці фестивалю у соцмережах анонсують їхній виступ так: «Зустрічайте, Iryna Moroz Ірина Мороз – журналістка, поетеса, музикантка, блогерка. Авторка збірок поезій «Якби ти просто був» та «Час на нас не чекатиме», роману «Залишити все чи залишитись…» та призерка Міжнародного поетичного конкурсу «Дебют» у номінації «Поезія про кохання українською мовою». А ще, Ірина декілька місяців провела у Мексиці (Гвадалахара), звідки ділилася враженнями від країни у своєму блозі з читачами. Усе розпитаємо, поспілкуємося і в дарунок від авторки за участі Льоші Маркеса послухаємо її музично-поетичне дійство «Час на нас не чекатиме». Гарантуємо, буде цікаво».

Організатори повідомляють, що цьогоріч відвідувачі побачать і тих учасників, яких звикли бачити (але обов’язково з новою програмою), і тих, кого фестиваль ще не приймав.  Вперше до Тернополя приїде поет Юрко Позаяк (він матиме поетичний тандем з постійним учасником фестивалю Олександром Ірванцем). Вкотре учасником фесту стане Юрій Андрухович (разом з О.Бойченком презентуватиме свою книгу «Ворохратіум»). Макс Кідрук приїде з новою книгою – своєю першою збіркою оповідань. Упродовж фестивалю працюватиме лекторій, демонструватимуться кінострічки, серед учасників будуть і іноземні літератори. У суботу глядачі насолодяться іронічною поезією від чотирьох письменників (Андрія Боднаря, Олександра Ірванця, Юрка Позаяка, Артема Полежаки). 5 травня виступить гурт «Один в каное». Упродовж фесту триватиме персональна виставка «Бездомні краєвиди» Анатолія Дністрового (окрім цього, він ще й презентує свій роман «Б-52»), фотовиставка заслуженого журналіста України Олега Снітовського, присвячена народному художнику України Івану Марчаку (нею офіційно відкриють фестиваль сьогодні увечері). Деталі – у програмі фестивалю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *