Артисти з Чернівців виступили для українців у Молдові

Творча делегація з Буковини на запрошення Спілки українців Молдови вже вчетверте   відвідала сусідню  Молдову з концертом. У складі її були чернівецькі колективи  «Козацька берегиня» (керівник Тамара Коваль), що працює в Центральному палаці культури Чернівців, та «Колорит» (керівник Володимир Долгий) з Будинку культури мікрорайону «Роша» м. Чернівців і співачка, заслужена артистка України Ірина Стиць. Координатор цих поїздок – Учбово-методичний центр культури Буковини та його директор Микола Шкрібляк.

Наші артисти провели  у селі Стольнічени Єдинецького району Молдови лише один день. Але зібрали у місцевому Будинку культури справжній аншлаг і вражень привезли на цілий рік!  Село  Стольнічени у Молдові – цілком українське село, свого часу тут оселилися переселенці з Комарова, що на Кельменеччині. У школі тут викладають чомусь російською, але у побуті люди не втрачають рідної української.

Чернівчани виступали більше години. А місцеві не пошкодували для них справжніх овацій. Кошти на транспорт виділила Чернівецької ОДА.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *