Злочини та події в Україні за 10 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3383 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 614 (47,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 37 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири гвинтівки, шість обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 500 грамів вибухівки та 652 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб. У них вилучено 11,6 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 116 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 83 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 30 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 9 осіб загинули та 81 – травмовані.

У місті Львові 48-річний місцевий житель в під’їзді житлового будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілами з власного зареєстрованого спецзасобу ПМТ, призначеного для стрільби гумовими кулями, вбив 40-річну безробітну мешканку вказаного будинку, після чого забарикадувався у своїй квартирі. У результаті проведення спеціальної операції останнього було затримано. Вказаний спецзасіб вилучено.

У місті Береговому Закарпатської області затримано 48-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 500 грамів вибухівки.

У Шевченківському районі міста Києва затримано 26-річну місцеву жительку, у якої вилучено 1 грам героїну.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який надав до філії Армянського відділення одного з банків неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна та отримав 400 тис. грн. кредиту, який не повернув. Слідчим відділенням Первомайського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які самовільно реалізували заставне майно й не повернули до філії акціонерного комерційного банку 1,25 млн. грн. кредиту. Прокуратурою Драбівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього голову фермерського господарства, яка незаконно внесла до списку членів цього господарства сторонніх осіб, котрі під час розпаювання земель отримали в приватну власність земельні ділянки. Згадані дії правопорушниці завдали збитки державі на суму близько 200 тис. гривень. Знам’янською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *