Злочини та події в Україні 14 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 925 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 108 ( 42,8% ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 17 розбійних нападів, 62 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 800 грамів вибухівки та 838 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу. У них вилучено 13.6 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 694 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Протягом минулої доби порушено 180 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 49 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 73 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 77 – травмовані.

У місті Білгород-Дністровському Одеської області декілька днів тому вночі троє невідомих з невстановленої зброї обстріляли будинок 38-річної місцевої жительки. Мешканці зазначеного будинку та їх гості вийшли на вулицю, де між ними і невідомими виникла бійка. У ході бійки один з її учасників зробив декілька пострілів й поранив у живіт 25-річного місцевого жителя (госпіталізовано), після чого правопорушники на автомашині з місця події втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано трьох місцевих жителів (1979 – 1990 р.н., усі без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони заподіяли дробове поранення живота згаданому місцевому жителю з обрізу мисливської рушниці на ґрунті ревнощів.

У місті Києві працівниками міліції затримано 42-річного громадянина Грузії, який 13 січня в салоні маршрутного мікроавтобуса викрав мобільний телефон у 40-річного громадянина іншої країни, приватного підприємця.

У місті Лисичанську Луганської області в результаті проведення спеціальної операції затримано 33-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона намагалися вивезти до Російської Федерації двох місцевих жительок віком 16 та 24 роки з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації.

У Луганській області працівниками міліції затримано 41-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 500 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Богуславі Київської області міліцією затримано 33-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 6 грамів героїну.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника філії однієї з кредитних спілок, яка впродовж останніх шести років привласнила понад 1 млн. грн. вкладів громадян. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з сільських рад й комунального підприємства. Вони підробили реєстраційні документи, на підставі яких було незаконно приватизовано дві квартири (знаходилися на балансі в державному житловому фонді). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 200 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, які в 2007 році самовільно зайняли земельну ділянку (площа 1,6 га) та побудували на ній виробничі приміщення, чим завдали збитки державі на загальну суму 273,6 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора одного з професійних училищ, яка вимагала та отримала 1,2 тис. грн. хабара від студента навчального закладу за сприяння йому в успішній здачі іспитів.

Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державної виконавчої служби міського управління юстиції, який у 2005 році, під час виконавчого провадження, підробив акт огляду й незаконно наклав арешт на майно (будівля м’ясопереробного цеху та земельна ділянка ), яке належить двом жителям одного з селищ, чим завдав збитки останнім на суму 331,1 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в березні 2002 року склали та направили до районної державної адміністрації подання про видачу дев’яти особам сертифікатів на земельну частку (пай), які нібито помилково були пропущені в основному списку членів одного колективного сільськогосподарського підприємства . Таким чином, внаслідок дій правопорушників, державі завдано збитки на суму 113,1 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *