За допомогою сканерів та ножів громадяни Грузії лишали буковинців документів та грошей

Днями в ході відпрацювання одного з найбільших ринків України, МТК «Калинівський ринок» співробітниками карного розшуку, було затримано на території ринку групу осіб у складі двох громадян Грузії та мешканця одного з районів області, які протягом березня-квітня 2009 року скоювали крадіжки особистого майна громадян а саме барсеток та сумок з їх автомобілів на автостоянках ринку та сусідського ринку «Добробут».

Крадіжки скоювались шляхом порізів та проколів коліс автомобілів потерпілих з використанням сканеру для зняття кодів сигналізації автомашин. Під час крадіжок злочинцями використовувались два автомобілі. 41-річний та 37-річний громадянин Грузії, та їх буковинський «колега» поміщені в ізолятор тимчасового тримання в порядку ст.115 КПК України.

Під час затримання у злочинців вилучено автомобілі, сканер зчитування кодів автосигналізації, ножі для порізу та проколу коліс автомобілів, викрадені гроші і особисті речі потерпілих, у яких було скоєно крадіжки на автостоянках ринку.

На даний час доведено причетність затриманих до скоєння крадіжок посвідчень водія, технічних паспортів та грошей.

За фактами скоєних крадіжок СВ Садгірського РВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками ст. 185 ч.2 КК України.

За наявною інформацією група злочинців могла скоювати аналогічні крадіжки особистого майна громадян на території інших великих автостоянок м. Чернівці біля будівельних, речових та продуктових супермаркетів, ринках. Проводяться подальші слідчі заходи по перевірці даної інформації та встановленню потерпілих осіб.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *