Україна. Злочини та події 23 січня 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 497 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 965 (43,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 51 пограбування.

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 6 обрізів мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 11 гранат, 15,7 кг вибухівки та 670 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 60 осіб, у яких вилучено 85,4 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 970 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Упродовж минулої доби порушено 230 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 83 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 628 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 80 – травмовані.

У місті Котовськ Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 16 січня проникли до будинку місцевої жительки, заподіяли господарці смертельні тілесні ушкодження й викрали вироби із золота та 400 гривень.

У місті Сколе Львівської області 23 січня о 14.15 на місці скоєння злочину затримано місцевого жителя. Він декілька хвилин тому в приміщенні банку під час раптово виниклої сварки з жителем вказаного міста намагався покласти в кишеню останньому гранату. У правопорушника вилучено учбову гранату Ф-1.

У місті Нова Каховка Херсонської області в результаті реалізації оперативної інформації затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у червні минулого року перевіз дев’ять жителів Закарпатської області до одного з селищ Каховського району та змушував їх безоплатно працювати на орендованих ним полях.

У Брянці Луганської області за місцем проживання пенсіонерки вилучено 500 г вибухівки.

В одному з селищ Луганської області на вулиці затримано жителя обласного центру, жительку міста Зимогір’я та жителя одного з селищ зазначеної області, у яких вилучено 7,5 кг макової соломки, 10 кг марихуани, 10 г амфетаміну та 30 мл ацетильованого опію.

У місті Одеса на вулиці затримано двох місцевих жителів, які намагалися збути фальшиві грошові знаки. У правопорушників вилучено 350 фальшивих купюр номіналом 100 доларів США. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державної установи. Він вимагав та отримав 100 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні в довгострокову оренду земельної ділянки площею 0,26 га. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників одної з сільрад. Вони в 1999 році підробили рішення згаданої сільради й незаконно передали у власність приватним особам земельні ділянки (загальна площа 16,2 га). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 100 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників фермерського господарства. Вони, зловживаючи службовим становищем, незаконно передали у власність чотирьом стороннім особам земельні ділянки, чим завдали збитки пайовикам вказаного господарства на суму понад 252 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У місті Київ працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника податкової інспекції. Він вимагав та отримав 7 тис. грн. хабара від киянина за сприяння йому в здійсненні підприємницької діяльності. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито громадянина Республіки Польщі. Він поза митним контролем ввіз на територію України партію м’яса свинини на загальну суму понад 307 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України (контрабанда)

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державної установи. Вони, зловживаючи службовим становищем, підробили акт виконаних робіт з розробки технічної документації із землеустрою, які проводило приватне підприємство (фактично не виконані). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 1 млн. гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *