У Чернівцях троє наркозлочинців постануть перед судом

У Чернівцях троє членів організованої злочинної групи постануть перед судом за вчинення наркозлочинів в особливо великих розмірах

Нагадаємо: у жовтні минулого року співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками Чернівецького управління ДВБ НПУ та Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури із залученням силової підтримки спецпідрозділу КОРД  затримали учасників злочинної групи. Троє чернівчан організували незаконну діяльність у сфері наркобізнесу на території Буковини. Слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно фігурантів кримінального провадження та передали обвинувальний акт відносно них для розгляду до суду. Порушникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 37-річний чернівчанин налагодив виробництво та збут психотропних речовин і наркотичних засобів, залучивши до цієї діяльності ще двох спільників віком 38 і 54 років. Організатор розподілив функції, визначив ролі кожного із учасників ОЗГ та налагодив канали збуту наркотиків на території Буковини.

Заздалегідь вступивши в попередню змову, чоловіки облаштували в орендованій квартирі у Чернівцях підпільну лабораторію з виготовлення амфетаміну, а також зберігали канабіс із метою збуту.

У рамках цього кримінального провадження правоохоронці здійснили понад 10 санкціонованих обшуків, зокрема в автомобілі порушників, місцях їхнього проживання та ведення протиправної діяльності. Під час цих заходів поліцейські вилучили у чернівчан гроші, наркотики, обладнання та речовини для їх виготовлення на загальну суму понад триста тисяч гривень.

Здійснивши низку слідчих дій, правоохоронці зібрали необхідну доказову базу протиправної діяльності та затримали усіх осіб, причетних до організації нелегального бізнесу і помістили їх до ізолятора тимчасового тримання.

Всім учасникам ОЗГ слідчі поліції повідомили про підозри та за їх клопотанням суд обрав запобіжні заходи затриманим у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Трьом учасникам ОЗГ інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ознаками статей:

– 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене організованою групою осіб) ;

– 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту);

– 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

Організатору також інкримінують ще вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ознаками статей:

– 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання  службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням);

– 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт затверджено прокурором та направлено для розгляду до Шевченківського районного суду міста Чернівців.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *