У Чернівцях «психотроп» розповсюджували ді-джеї

У двох підпільних лабораторіях 9 членів організованої злочинної групи упродовж року самотужки виготовляли та розповсюджували на території Чернівців психотропну речовину – амфетамін.

Члени злочинної групи діяли сплановано, розподіливши між собою функції. Одні замовляли через Інтернет компоненти, необхідні для виготовлення «психотропу», з яких пізніше «спеціалісти» виготовляли амфетамін. Інші члени групи, двоє з яких працювали диск-жокеями у розважальних закладах Чернівців, перевозили їх та збували споживачам. Утім, «зілля» потрапляло не тільки до розважальних, а й до навчальних закладів обласного центру.

Цими днями працівники обласного підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Чернівецькій області затримали членів цього організованого злочинного угрупування. Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили з обох підпільних лабораторій устаткування та прекурсори, які використовувалися для виготовлення психотропної речовини.

При проведенні особистих оглядів та обшуків за місцем проживання зловмисників оперативники вилучили 100 грамів амфетаміну (500 доз) та 120 г марихуани (240 доз). Їхня вартість за цінами «чорного» ринку становить понад 34 тис. грн. Таким чином, завдяки зусиллям працівників УБНОН УМВС в Чернівецькій області психотропні та наркотичні «дози» не дійшли до майже 700 мешканців обласного центру.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Олександра Ковалишена, усі члени злочинної групи затримані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Згідно з положеннями цієї статті, наркозбувачам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

УЗГ МВС України 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *