Щомісяця на Буковині водії збивають по 6-7 електроопор

Початок нового року для Обленерго, на жаль, видався «врожайним» на збиті опори. До 20 січня цього року на дорогах області неуважні водії  вже зруйнували чотири електроопори. Так, на Вижниччині – у Мілієвому та Вашківцях –  під час маланкування авто без номерів, водія якого поки не вдалося встановити, зруйнувало електрообладнання. Впали також опори  внаслідок ДТП у Кіцманському районі та у Чернівцях.

Загалом, за минулий, 2021 рік трапилося  76 дорожніх пригод з пошкодженням електроопор та іншого електрообладнання, з них у трьох випадках водії загинули на місці.

Традиційно фіксуються випадки втечі винуватців ДТП з місця пригоди. За допомоги правоохоронців вдалося встановити осіб, причетних до транспортної пригоди, тільки в 17-ти випадках.

Нагадуємо: повну відповідальність за вчинене та відшкодування пошкодженого майна покладається на винуватця ДТП. Середня вартість відшкодування однієї зруйнованої електроопори із заміною пошкоджених елементів внаслідок ДТП становить в середньому 12-15 тис гривень.

Та, крім того, пошкодження вуличного електроустаткування призводить до аварійних відключень, внаслідок яких зазнають збитків і споживачі, і Обленерго. Адже, для ліквідації аварійних відключень та відновлення електроживлення підприємство спрямовує оперативно-виїзні бригади, які у цей час мали би займатися плановим ремонтом і технічним обслуговуванням трансформаторних підстанцій та ліній електропередач.

Лідером у руйнації електроопор є Сторожинецький район (13), за ним іде Новоселицький – 12, відтак Чернівці та Вижниччина – по 10. Найменше неприємних пригод сталося у Заставнівському та Путильському районах – по одній.

Для порівняння: протягом  2020 року внаслідок ДТП в області було пошкоджено 77 електроопор, 2019-го  – 63.

 

Пресслужба АТ «Чернівціобленерго», фото з архіву підприємства

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *