Понад 70 млн грн стягнуто торік на користь буковинських дітей

 

 

У 2021 році органи державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Чернівецькій області стягнули 72 мільйони 627 тисяч гривень аліментів на користь 6 430 дітей.

Нагадаємо, за законодавством мінімально гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку . Тож, з 1 січня 2022 року мінімальний розмір аліментів на дитину з одного із батьків становить: для дітей віком до 6 років –  1050 гривень, а для дітей віком від 6 до 18 років – 1309 грн.

Для батьків, які не виконують свій обов’язок зі сплати коштів на утримання дитини, передбачені обмеження. Неплатники потрапляють до Єдиного державного реєстру боржників, окрім того, державні виконавці можуть застосовувати до них різні санкції, зокрема, обмеження у праві керування транспортним засобом, виїзду за кордон, полюванні, користуванні зброєю аж до арешту майно. Також злісних неплатників за рішенням можуть притягти до суспільно корисних робіт.

Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *