Перша спецоперація за інформацією Українського Бюро Інтерполу

У Києві працівники спецпідрозділу БОЗ затримали громадянина Грузії, який розшукувався понад шість років

За інформацію Національного Центрального бюро Інтерполу в Україні працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з УБОЗ ГУМВС України в місті Києві затримали громадянина республіки Грузія (1973 р. н.). Його розшукували грузинські правоохоронці за скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст. 117 та ч.1 ст. 118 Кримінального кодексу Грузії (нанесення середніх та тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням вогнепальної зброї).

За даними грузинських стражів правопорядку, у жовтні 2002 року у місті Батумі згаданий громадянин влаштував стрілянину біля одного з ресторанів та поранив двох осіб. Після цього він утік з місця скоєння злочину і невдовзі його оголосили в міждержавний розшук.

Утікача від Феміди упіймали у Солом’янському районі Києва. Операцію було проведено за участю бійців Управління швидкого реагування «Сокіл», відтак зловмисник не зміг вчинити опору.

Громадянина Грузії затримано у порядку ст. 106 Кримінально-процесуального кодексу України. Незабаром Солом’янський райсуд столиці обере йому міру запобіжного заходу. Правоохоронці наполягатимуть на його подальшому утриманні під вартою.

Наразі затриманого перевіряють на причетність до скоєння злочинів на території України, після чого буде вирішуватися питання щодо його екстрадиції то Грузії.

2009 року – це перша спецоперація, проведена за інформацією Українського Бюро Інтерполу.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *