Новий рік українці святкували майже без порушень Закону

За попередніми даними, з 31 грудня 2008 року по 1 січня 2009 року на території держави у 1840 населених пунктах усіх регіонів держави відбулося 2216 масових заходів з нагоди відзначення новорічних свят, у яких узяли участь майже 1,6 млн. осіб. Найбільш багатолюдні заходи відбулися в Донецькій (340 тис. осіб), Хмельницькій (234,5 тис. осіб), Полтавській (близько 118 тис. осіб), Івано-Франківській (понад 102 тис. осіб) областях.

Охорону громадського порядку під час їх проведення забезпечували понад 20,3 тис. працівників органів внутрішніх справ, із них 2,1 тис. військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

У м. Києві відбулося 16 масових заходів, у яких узяли участь 25 тис. осіб. Охорону правопорядку в столиці забезпечували 1 тис. працівників міліції та 450 військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

Станом на 7 годину 1 січня грубих порушень громадського порядку не зафіксовано.

Водночас в Івано-Франківській області затримано 7 правопорушників, відносно яких складено протоколи за ознаками складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зафіксовано також один факт травмування громадян з використанням піротехнічних виробів. Зокрема, увечері 31 грудня у місті Саки Автономної Республіки Крим до лікарні звернувся за медичною допомогою 27-річний житель Сакського району, якому надалі було встановлено діагноз «травматична ампутація 3, 4, 5-го пальців лівої кисті руки, рвана рана лівої кисті руки». Як пояснив потерпілий, вищевказані тілесні ушкодження він отримав унаслідок вибуху петарди, з власної необережності.

Водночас у передноворічний період міліцією забезпечувалося здійснення комплексу заходів щодо збереження святкових ялинок, недопущення незаконного вирубування хвойних дерев, встановлено контроль у місцях їх продажу. Станом на 1 січня органами внутрішніх справ зафіксовано понад 2,5 тис. правопорушень, у тому числі 502 – за ознаками ст. 65 (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка) КУпАП; 113 – ст. 152 (порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів) КУпАП; 852 – ст. 159 (порушення правил торгівлі на ринках) КУпАП; 910 – ст. 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях); 200 – ст. 164 (порушення порядку заняття підприємницькою або господарською діяльністю), за скоєння яких затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності понад 2,5 тис. осіб.

Установлено 466 випадків продажу без відповідних документів піротехнічної продукції та 756 місць незаконної торгівлі нею. З незаконного обігу вилучено понад 914 тис. одиниць піротехнічних виробів, у тому числі понад 757 тис. петард. За їх незаконну реалізацію до адміністративної відповідальності притягнута 951 особа, за протиправне застосування піротехніки – 87 осіб.

ДЗГтаМД МВС України  01.01.2009

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *