Не пускайте до оселі шахраїв

На Буковині почастішали випадки, коли шахрайки вдвох або поодинці приходять до літніх самотніх пенсіонерок і пропонують купити недорогий мед. Представляючись працівниками соціальних служб, вони пропонують придбати крупи за пільговими цінами. Уважно спостерігають, звідки жінка бере гроші, після чого відволікають господиню (скажімо, просять попити) і викрадають сховане.

Останнім часом зафіксовано 5 епізодів подібних шахрайств на вулицях Південно-Кільцевій, Максимовича, Коперника, Стасюка.

Шахрайкам на вигляд 20-25 років, при собі мають велику сумку, розмовляють українською мовою. Одна з них маленька, повненька, руда, з круглим обличчям. Носить болоньєву куртку та джинси. Інша трохи вища, худорлява, з довгим темним волоссям. Коли до вас такі завітають, не впускайте їх до оселі та повідомте міліцію за телефоном 102.

Не користуйтеся послугами незнайомців для придбання дефіцитних товарів за низькою ціною. Будьте обережні, коли незнайомець розповідає вам, що ваші сусіди попросили щось для них придбати і просять вас оплатити послуги.

Ніколи не підписуйте незнайомим жодних документів. Не пускайте у квартиру незнайомців, навіть якщо вони представляються працівниками соціальних служб, працівниками газової служби чи водоканалу для перевірки показників лічильника.

Перевірте документи, спитайте на 109 номер телефону служби, де вони працюють, та, не пускаючи незнайомців до оселі, зателефонуйте у дану службу і перевірте, чи дійсно там є такі працівники.

За матеріалами СЗГ УМВС в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *