Міграційна служба попереджує про шахраїв, які “прискорено роблять” біометричні паспорти

 

Через підвищений попит на оформлення біометричних закордонних паспортів після угоди про безвіз із Євросоюзом, в Україні почали діяти шахраї, які пропонують оформити документ за додаткові кошти і без черги.

 

«Велика кількість бажаючих оформити закордонний паспорт та черги у підрозділах створили умови для посередників-шахраїв, які пропонують «допомогу» в оформленні біометричного паспорта без черги за 1,3 або 5 днів», — йдеться у повідомленні, яке цитує Громадське.

Зазначається, що шахрайство фіксується із боку працівників міграційної служби.

«Однак часто подібні пропозиції (про оформлення паспорта без черги) – шахрайство, оскільки жодна туристична фірма чи будь-яка інша особа не може гарантувати ані потрапляння людини до підрозділу міграційної служби поза чергою, а ні виготовлення паспорта у короткий строк», — зазначили у ДМСУ.

Відповідно до чинного законодавства, паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити лише особисто і лише в одній з трьох установ: підрозділі міграційної служби, центрі надання адміністративних послуг або у сервісному центрі «Паспортний сервіс» державного підприємства «Документ».

У ДМСУ додали, що з початку року оформлено понад 1 млн. 800 тис. закордонних паспортів, щодня оформлюється понад 20 тисяч документів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *