Крим. Суддю викрито у винесенні завідомо неправосудного рішення

В Автономній Республіці Крим прокуратурою Автономії порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) і ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України стосовно судді Залізничного районного суду м. Сімферополя (на даний час обіймає посаду судді Окружного адміністративного суду Київської області).

Кримінальна історія правопорушення, що вчинила ця служниця Феміди, доволі тривала. Ще у липні 2007 року працівниками оперативно-розшукового управління Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України було затримано “на гарячому” заступника голови Республіканського комітету АР Крим з торгівлі та захисту прав споживачів П., який вимагав та отримав хабара в сумі 5000 грн. від приватного підприємця за припинення перевірки її господарської діяльності та винесення позитивного рішення по перевірці. Того ж дня прокуратурою АР Крим за цим фактом було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України.

У лютому 2008 року, після закінчення досудового слідства, дану кримінальну справу було направлено на розгляд Залізничного райсуду м. Сімферополя. До свого провадження справу прийняла суддя С.

Однак, у процесі супроводження розгляду даної кримінальної справи в суді, оперативниками ДСБЕЗ було встановлено, що суддя С. винесла завідомо неправосудну постанову шляхом виготовлення та видачі завідомо підроблених документів.

Надалі суддя С., нібито розглянувши в відкритому судовому засіданні кримінальну справу по обвинуваченню П. за ч.2 ст.368 КК України, постановила звільнити його від кримінальної відповідальності та в зв’язку зі зміною обставин провадження цю кримінальну справу припинити.

Однак фактами було встановлено, що судове засідання по даній кримінальній справі у визначений час не відбувалось, судовий розгляд не проводився, того дня вищевказана постанова не виносилась, протокол судового засідання не складався. Неправосудні таким чином постанова суду та протокол судового засідання з неправдивими відомостями були складені по вказівці та за участю судді С. на початку жовтня 2008 року без фактичного проведення судового засідання.

За зібраними матеріалами перевірки прокуратурою АР Крим за результатами їх розгляду та згідно ухвали колегії суддів судової палати по кримінальних справах Апеляційного суду АР Крим вказану вище постанову Залізничного райсуду м. Сімферополя від 16.09.2008 було скасовано, а стосовно судді С., за винесення завідомо неправосудної постанови шляхом складання і видачі завідомо неправдивих документів, прокуратурою АР Крим порушено кримінальну справу за постановлення завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови і перевищення службових повноважень.

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *