Іноземець спробував завезти до України стоєврові фальшивки

На Волині за матеріалами оперативників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області порушено кримінальну справу стосовно громадянина Литви, якого обґрунтовано звинувачують у ввезенні з метою збуту підробленої іноземної валюти (Євро).

Як встановили правоохоронці, іноземець в’їхав до України в якості пасажира на легковій автомашині через МПП “Ягодин”. Цього ж дня його було затримано працівниками Ковельського МВ УМВС області за вчинення хуліганських дій та доставлено в зазначений МВ.

Під час особистого огляду у затриманого було виявлено у внутрішній кишені куртки 11 купюр номіналом 100 Євро та за поясом штанів у поліетиленовому пакеті 79 купюр номіналом 100 Євро.

За вчинення хуліганських дій рішенням Ковельського міськрайонного суду громадянина Литви застосовано адмінарешт строком 10 діб. Оскільки вилучені купюри викликали сумнів щодо законності їх походження, їх було направлено до НДЕКЦ УМВС області для проведення експертного дослідження.

Згідно висновку спеціаліста НДЕКЦ вилучені у затриманого грошові знаки є підробленими та виготовлені поліграфічним способом з використанням фотомеханічних друкарських форм для плоского офсетного друку.

Проведеною працівниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю додатковою перевіркою встановлено факт збуту однієї фальшивої купюри номіналом 100 Євро громадянином Литви на АЗС у Любомльському районі Волинської області для придбання палива та алкогольних напоїв.

В подальшому, з метою ідентифікації особи цього правопорушника, каналами Інтерполу направлено запит до правоохоронних органів Литовської Республіки. За отриманою від МВС Литви інформацією цей правопорушник неодноразово судимий за крадіжки особистого майна з житлового помешкання та знищення особистого майна. Звільнений з місць позбавлення волі 09.10.2008.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів отримано інформацію про те, що вищевказані грошові знаки виготовлені іншим громадянином Литовської Республіки, який проживає в місті Клайпеда.

У даний час проводяться заходи по встановленню місця виготовлення підроблених банкнот, каналів їх ввезення в Україну, фактів збуту купюр з ідентичними ознаками та номерами, а також осіб, причетних до їх розповсюдження на території України.

За даним фактом стосовно іноземного підданого порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Стосовно зловмисника обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *